THERMOCOAGULATIE

Bij thermocoagulatie  maken we gebruik van een apparaat dat hoogfrequente wisselstroom genereert en dat met behulp van een klein naaldje tegen het spinnetje wordt aangehouden. Door de warmte die heel lokaal wordt opgewekt verschrompelt het spinnetje. Het lichaam zal het spinnetje vervolgens op natuurlijke wijze opruimen.

Voor welke huidaandoeningen is het?

Huidaandoeningen waarbij coagulatie succesvol wordt toegepast zijn:

– couperose
– spider naevus, ook wel spinnenkop of spinvormig adertje genoemd
– fibromen, ook wel steelwratjes genoemd
– kleine verhevenheden op de huid, zoals moedervlekken, bultjes en wratjes

Resultaat en bijwerkingen

Als gevolg van de warmteontwikkeling zal de huid op de dag van de behandeling wat warm aanvoelen en rood zien. Binnen enkele dagen na de behandeling kunnen kleine korstjes zichtbaar worden, het lichaam voert deze korstjes zelf weer af. Het is belangrijk dat u niet aan de korstjes krabt en dat de korstjes minstens vijf dagen droog blijven voor een mooie wondgenezing. Soms kunnen meerdere behandelingen nodig zijn.

Nazorg

Bij alle behandelingen van couperose en spider naevus geldt dat onderhoud nodig is. Wij kunnen niet voorkomen dat er in de toekomst nieuwe vaatjes zichtbaar worden. U kunt zelf de kans hierop wel verkleinen. Vermijd overmatige blootstelling aan zon en temperatuurschommelingen (vrieskou, saunabezoek) en wees matig met alcoholgebruik en roken.

Een korte periode na de behandeling zal er een klein korstje op het behandelde plekje zitten. Dit geneest vanzelf waarna een egale huid zichtbaar wordt. Het is belangrijk dat u niet aan het korstje krabt en dat het korstje minstens vijf dagen droog blijft voor een mooie wondgenezing.


De behandelde huid is na de behandeling kwetsbaar. Dit betekent dat u de eerste 48 uur na de behandeling extra voorzichtig moet zijn. Vermijd de zonnebank en sauna, neem geen hete douche of warm bad en gebruik een zonnebrandcrème met een hoge spf-factor. Soms verschijnt er in de loop van de tijd een donkere verkleuring op de behandelde plek, dit wordt veroorzaakt door dieper in de huid gelegen pigment dat onder invloed van zonlicht geactiveerd wordt. Daarnaast is het belangrijk dat er geen druk op het gezicht komt te staan. Intensief sporten wordt daarom ook afgeraden de eerste 48 uur.

Prijslijst

BehandelingPrijs
Enkele behandeling€ 20.00

Bel direct voor een afspraak

Beste klant,

Vanaf 11 mei zijn wij weer geopend. Echter zijn wij momenteel ook bezig om de website te updaten.

Hierdoor zijn de informatie over de behandelingen en de prijzen onder voorbehoud.

Met vriendelijke groet,

Annabell Beauty Center