Cupping Therapie

Cupping therapie Uit “Traditional Chinese Medicine Cupping Therapy ” van Ilkay Zihni Chiriali

Wat is Cupping Therapie

Door de vacuüm trekkracht van de cup worden de onderliggende spieren en huid extra doorbloed en ontdaan van afvalstoffen, met als gevolg algehele ontspanning. Cupping heeft een enorme dieptewerking. Verder is het nog bijzonder te weten dat na een cupping op de plek waar de cup vacuüm gezogen was, een dieprode plek te zien is. Dit is een normaal verschijnsel. Het komt door de intense doorbloeding van het weefsel.

Toepassing Cupping wordt vaak toegepast bij al dan niet chronische klachten van het bewegingsapparaat,  schouders, rug- en gewrichtsklachten.

Het effect van cupping

 1. Afvallen
  Vooral bij spier- en gewrichtspijnen is het effect snel merkbaar. Door de diepe bindweefselmassage worden spieren en huid soepel gemaakt en bindweefsel verslakking opgeheven. Door de negatieve druk in de glascups wordt de afvoer van verhard vetweefsel bevorderd Het resultaat is bijzonder.
 2. Effect op de huid
  Toename van de vulling van de bloedvaten in de huid, huidtemperatuur gaat omhoog, metabolisme van het huidweefsel versterkt, zweet- en andere klieren werken beter. Niet alleen “oud” bloed wordt weggehaald, maar ook oude gifstoffen uit de oppervlakte van de huid. Uiteindelijk wordt het vermogen om de huid te vernieuwen versterkt.
 3. Effect op de spieren
  Als reactie zullen de bloedvezels in de spieren geactiveerd worden als response op de stimulatie van de capillaire vaten. Het openzetten van de bloedvezels in de spieren faciliteert de bloedstroom, waardoor de stijfheid in een spier opgeheven kan worden. Ook de lymfeafvloed zal verbeteren.
 4. Effect op de gewrichten
  Door een betere doorbloeding in het gewricht na het zetten van cups in het aangrenzende gebied, kan sterke verbetering optreden van pijnklachten.
 5. Effect op de spijsverteringsorganen
  Bij chronische constipatie of andere maag-darmstoornissen kan grote verbetering bereikt worden op de doorbloeding en de peristaltiek. Ook is dit middendeel van de buik belangrijk, omdat het zelfhelend vermogen van het lichaam optimaal is bij een goede werking van maag, milt en darmen.
 6. Effect op het Zenuwstelsel
  Stimulatie van de sensorenzenuwen van de huid bij toepassing cupping op de rug, waardoor het effectief is bij klachten als hoofdpijn, duizeligheid, moeheid, hoge bloeddruk en stressgevoelens.
Cupping therapie Tilburg
Cupping therapie Tilburg
Cupping therapie Tilburg
Cupping therapie Tilburg

Prijslijst

BehandelingPrijsPrijs t/m 31 Januari
Cupping therapie (60min.)€45,00€37,50

Beste klant,

Vanaf 11 mei zijn wij weer geopend. Echter zijn wij momenteel ook bezig om de website te updaten.

Hierdoor zijn de informatie over de behandelingen en de prijzen onder voorbehoud.

Met vriendelijke groet,

Annabell Beauty Center